2016. január 17., vasárnap

Első fejezet - Sorsolás

ELSŐ FEJEZET

/One good thing about music: when it hits you, you feel no pain/

/Egy héttel később/

Miután hazaértem, kellően leordította mindenki a fejemet, hogy mégis mit képzelek magamról. Jót mosolyogtam az egészen, nem vettem magamra, már annyiszor megkaptam, hogy lepereg rólam.
Jelenleg az ágyamon fetrengek, és próbálok arra koncentrálni, hogy megfejtsem az egyik hülye feladványt, amit a húgom írt Facebookon. Mikor tíz nyamvadt perce kerülgetem, úgy döntök, hogy nem érdekel, és ránézek az Online Dobverőre. Tizenkilenc óra huszonöt perc van, ami azt jelenti, hogy huszonöt perce kezdődött el a sorsolás. Unottan görgetem végig az egész oldalon az ujjamat, aztán leesik, hogy a jobb felső sarokban van egy kereső, amibe ha beírom a felhasználónevemet, kiadja, hogy beosztottak- e valakihez.
Meglepetésemre igen, mégpedig a háromszáz negyvenötödik emberhez, péntek, 19:30- ra. Négy oszlop van, kismillió sorral. Az elsőben a tanítvány van, a másodikban az oktató, a harmadikban a nap, a következőben pedig az óra, hogy mikor kell elkezdeni a tanítást. Kacagok magamba, hogy hogy lehet valaki ennyire gáz, hogy eldöntse, mikor gyakoroltatok? És, ha éppen turné van? Ez vicces.
Pittyegni kezd a profilomnál egy kis ikon, ami egy borítékot ábrázol. Rákattintok, és ő írt nekem. Megnyitom az elektronikus levelet, és elkezdem olvasni.

Szia, Isaac!

Azért írok, mert nem tudom, láttad- e, de melléd osztottak be tanítványként. Neked jó a péntek, 19:30? Mert, ha nem, felőlem változtathatunk. Ó, és még valami: elkérhetem a Skype nevedet? Az enyém summer2infield. De nekem úgyis jó, ha te jelölsz be engem.

Üdvözlettel és tisztelettel,
Summer Rainfield
Ui: a felhasználóneveimnél direkt maradt ki az "a" betű :)

Hmm. Legalább ez a lány nem követelőző. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog szólni ahhoz, ha meglát képernyőn keresztül, hogy én, Ashton Irwin fogom tanítani. Na és a többiek? Biztos kapni fogok megint, hogy meggondolatlanul cselekedtem, de kit érdekel? Nem ez a legnagyobb problémám.
Azonnal válaszolok is az üzenetére valami egyszerűt, és lényegre törőt.

Szia, Summer!

Igen, láttam. Hát... nem tudom pontosan, biztos lesz olyan, amikor nem, de akkor majd változtatunk. Már jelöltelek is.

Üdvözlettel és tisztelettel,
Isaac Anderson
Ui: :)

Miután mindent leírok, regisztrálok egy másik Skype-ot is, Isaac Anderson néven, és bejelölöm Summert. Kopognak az ajtón, mire elkiáltom magam, és meg is nyújtom az utolsó betűt a "gyere" szóban.
- A fiúk beszélni akarnak veled - szólal meg halkan Mali-Koa, én pedig felvonom a szemöldökömet. - Mielőtt megkérdeznéd, nem tudom miről van szó. Annyit tudok, hogy a Skype- ról.
- Uhm, én már tudom - sóhajtok keserűen, majd feltápászkodok a kényelmes alvóalkalmatosságról, és lesétálok Calum tesója társaságában a barátaimhoz.
Mindegyikük ott ül egy széken, vagy a pult tetején, mellkas előtt összefont kezekkel, de egyikük sem néz rám. Most kezdődik a szidás második része? Csak, mert nem hiszem, hogy kíváncsi vagyok rá. Eleget kaptam már ma, és oké, hogy mind az én hibám volt, de talán nem kéne ennyire felfújni a témát. Ártatlan kis tréfának szántam az egészet.
- Skype- on keresztül mégis hogy akarsz megtanítani dobolni valakit? - kérdezi nyugodt hangnemben Luke, én pedig elkezdem masszírozni a tarkómat. - Azt hitted, nem jövünk rá?
- Nem teljesen akartam titokban csinálni. Semmit sem lehet anélkül, hogy ne kérdeznék meg valamit, ezért úgy gondoltam, hogy most az egyszer jól érzem magam. Ha baj, mondjátok meg annak a lánynak, hogy nem taníthatom, mert semmit sem lehet! - kezdem felemelni a hangomat, mire mindenki vesz egy mély levegőt.
- Mi csak örültünk volna annak, ha velünk is megosztod - folytatja a mondókát Mike, én pedig azt sem tudom, melyikőjükre nézzek. Most összeesküvést szerveztek ellenem? Mégis miért? Nem is érdemlem meg! Én csak jól akarom magam érezni!
- De folyton lehurrogjátok az összes ötletemet, akkor mi értelme lett volna?
- Mi nem csináljuk ezt - motyogja Calum. - Csak tudod az utóbbi időben elég sokat tűnsz el nappalra és éjszakára is, mi pedig aggódunk érted, mert a barátaid vagyunk! Arról nem is beszélve, hogy a sajtó...
- A sajtó! Mindig csak a sajtó, a pletykák és a híradó! Annyira kibaszottul elegem van! Egyetlen egyszer hagy csináljak már valami olyat, ami nekem kedvez, jó?! Imádok zenélni, és ti is a barátaim vagytok, de nekem ne tiltson meg senki semmit!
- Ash, higgadj már le egy kicsit! - ordítja el magát Luke, ami tőle elég szokatlan. Még sosem láttam ennyire kiborulva, mindig ő volt köztünk a komoly. - Nem ellened vagyunk, hanem szeretnénk segíteni, mert tudjuk, hogy valami nincsen rendben az életedben, és ezért csinálod. Senkinek sem lesz jó, ha nem tudjuk megbeszélni a dolgokat. - A mondat végére egyre halkabb és nyugodtabb a hangja, de még mindig érezhető a feszültség a légtérben.
- Jó. Beszéljük meg. Kezdhetitek - ajánlom fel nagylelkűen, és levágom magam a földre. Csendben vannak, pásztázzák a talajt, én pedig csak nézek ki a fejemből. - Most akkor lesz valami, vagy mehetek tanítani?
- Én megértem, hogy felzaklatott az Ashley-vel való dolog, de nem kéne, hogy befolyásoljon. Ő döntött így - fűzi hozzá a beszélgetéshez Mike, én pedig elvesztem azt a cseppnyi önkontrollom is, amim maradt.
- Befejeztem a beszélgetést.
Mérgelődve indulok fel a lépcsőn a szobám felé, és próbálom kiverni a fejemből az előbbi csevejünknek minden mozzanatát. Oké, valamennyire igazuk van, hogy mostanában valami nincs rendben, főleg Ashley miatt, de... Ah, valahogy véget kell vetnem ennek a dolognak! Folyton kiborulok mindenen, és egyre jobban el akarok zülleni, pedig azt nem kéne. Erősnek kell maradnom, és megtartanom azt, aki igazából vagyok, aki imádja a zenét, odavan a testvéreiért, és mindenkinek örömet akar okozni. Ez vagyok én igazából, de olyan érzésem van, mintha a közelmúltban ez megváltozott volna. Minden kis szaron felkaptam a vizet, kimaradoztam, és nem mentem el minden próbára. A srácokat pedig megértem, és azt is, hogy néha már elegük van belőlem, mert tényleg ki tudom borítani őket, ha nagyon akarom. Persze, amikor csak viccből, az más, mert akkor jó kedvem van, de ilyenkor...
Megnyitom a Skype-ot, és elmosolyodok, amikor látom, hogy Summer visszajelölt. Lehet, hogy ma nem lenne tanácsos elkezdeni az oktatást? De hát meg lett "ígérve", nem? Akkor meg? Mire várok? Elkezdem bepötyögni az üzenetet, mire a neve melletti kis kör zöldre vált, és válaszol is.

Szia, Summer.
Akkor, mikor kezdjük a tanítást?
Mit szólnál először egy beszélgetős, kép nélküli Skype- oláshoz?

Szia, Isaac!
Még szép, hogy benne vagyok!
Akár most is kezdhetjük, készen állsz? c:

A gödröcskék kiülnek a vigyorom szélére, és megnyomom a hatalmas ikont, ami egy telefont ábrázol, és felrakom a fejemre a fejhallgatómat, bekapcsolom rajta a mikrofont, és a számhoz emelem. Már előre félek ettől, pedig még nem is társult a hang mellé kép. Mi van, ha majd elkiáltja magát, vagy valami hasonló? És, ha zaklatni fog? Meg kellett volna gondolnom, hogy mit csinálok.

Hi guys! :)
Sajnálom, hogy nem jelentkeztem egy ideje, de most volt-van-lesz a "félévi hajrá", ami nekem egyáltalán nincs ínyemre. Ez a két hét valóságos gyilkosság a diákokra nézve, jobban lerontja az egészet, mint az eddigiek... Na mindegy. Szeretném megköszönni, hogy itt a Prológus kirakása óta 18-an, azaz TIZENNYOLCAN vagytok, a Segíteken pedig már 40-en, azaz NEGYVENEN! <3 Nagyon hálás vagyok nektek, imádlak titeket! <3
Hatalmas ölelés, Brynn Hastings, aki igyekszik hozni a következő részeket 

8 megjegyzés:

  1. IMÁDOM!!! IMÁDOM!!! SZERELMES LETTEM EBBE A TÖRTÉNETBE.
    Hát Cukorborsóm, ez rohadtúl tetszik. Minden egyes szavadat ittam :D Istenem Ashton annyira, de annyira édes benne, hogy el kell olvadni tőle. Basszus most annyira izgulok. Hamar hozd a folytatást vagy fejjel megyek neki a falnak xD
    Szercsózlak :*
    Sofiaa ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Sofiaa! <3

      Jajj, nagyon örülök neki, ha tetszik! Attól fogok félni, ha behozom a negyedik-hatodik fejezetet, mert abban szinte semmi Ashmer nincs, és na... :(
      <3 Izgulj nyugodtan, azt hiszem, még egy darabig nem fogsz olvasni ilyet. :P

      Hatalmas ölelés,
      Brynn :*

      Törlés
  2. Drágaságosságossagooom! Brynnim!*-*
    Halott vagyok. Van valami újraélesztő kegyered amivel, a szívemet újra életbe tudod hozni? Bár őzinten szólva Ash egy csókja is megtenné. Azt is szívesen fogadnám. Én már annyira vártam eht a részt, hogy el sem hiszed, és te annyira idegesítően fejezted be (ismét), hogy azt el nem hiszed. De ne aggódj leszünk még fordítva... és jössz te még az én utcámba:P
    Igyekezz a következő kirakásával kis kiwi! *-*
    Sok ezer puszi: Bobo
    Ui.: most ezért zaklatni foglak, a következő reszt követelve, keszülj xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Bobo! <3

      Ah, sajnos tudod, hogy ha valakinek kitépik a szívét, akkor ugyan vissza lehet tenni, de ha összemorzsolják, akkor nyekk. De ha jól értelmezem, akkor neked az első a problémád. :) :P Szóval jah, asszem még meg lehet menteni.
      Oh, igen, szeretnék menni majd az utcádba, nyáron sort kerítünk rá :3 :P
      :3 Rendben van *---*
      Hatalmas ölelés,
      Brynn :*

      Ui: Zaklass :3 Várlak szeretettel xD

      Törlés
  3. Miért itt hagytad abba!?!?!?!?!?!? Ezt nem teheted, folytatást!!
    Gratulálok a 18 feliratkozódhoz, és a Segíteken a 40 feliratkozódhoz!!
    Ez a félévi cucc nekem sem a kedvencem, de ha túlesünk rajta, utána jobb lesz ;)
    Ölel, Gab

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Gab! <3

      Ohó, ez még nem is függővég! Mi lesz akkor, ha úgy hagyom abba? :D
      Nagyon szépen köszönöm! ^^
      Elhiszem. :( Egyébként hogy sikerült a felvételi? Hallom, a matek nagyon durva volt :( Biztosan felvesznek majd az álomiskoládba :)

      Hatalmas ölelés,
      Brynn :*

      Törlés
    2. Hogy úgy? 😏
      Megijetszet.... *gyanakvó tekintet*
      Hát, mondjuk úgy, hogy határeset, és a matek egy brutális tantárgy minden szemszögből.
      A remény hal meg utoljára 😉
      Ölel, Gab

      Törlés
    3. Én csak örülök, ha megijeszthetlek titeket :D
      Bár remélem, a negyedik-hatodik fejezeteknél nem pártoltok el, akkor kevesebb Ashmer rész lesz :( :D
      Ebben teljesen igazad van! Bár én a földrajzot, az olaszt és a fizikát jobban utálom :D :*

      Törlés